Maurice Den Boer

Landelijk Moluks monument

Landelijk moluks monument

Ik ben samen met Jaïr Pattipeilohy uitgekozen om een idee te ontwikkelen en een schets te maken voor het Landelijk Moluks Monument op de Loydkade in Rotterdam. Uit een groot aantal inzendingen zijn wij samen met een andere kunstenaar uitgekozen om een uitgewerkt ontwerp te maken. Het ontwerp en het concept erachter hebben we gepresenteerd in het Maaspodium in Rotterdam.

De titel van het beeld is ‘Ulu Kora’ en stelt een voorsteven van een traditioneel Moluks schip voor. Ik heb voor de presentatie een eerste model gemaakt in boetseerwas op schaal en dit beeldje heb ik later uitgevoerd in brons. Het ontwerp is goed ontvangen en de opkomst was erg groot in het theater.

Half augustus zal er bekend worden gemaakt welk van de twee ontwerpen het is geworden en wie het definitieve monument zal mogen maken. Bijzonder spannend dus en nog even afwachten!

Landelijk Moluks Monument | Ulu Kora | Bronzen Beeld | Kunstenaar: Maurice Den Boer 

Wat is het monument?

 

Het Moluks Monument voor de Loydkade is een monument ter ere van de eerste generatie Molukkers die met twaalf scheepstransporten in Nederland aankwamen in 1951. Als locatie voor het monument is gekozen voor Rotterdam en de Loydkade om dat daar het eerste schip aanmeerde en het grootste deel van de Molukkers hier zijn aangekomen.

Landelijk Moluks Monument

#monument #landelijkmoluksmonument #loydkade #rotterdam #monumentloydkade #herdenken #herdenking #mauricedenboer #coevorden #zwinderen

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.