Maurice Den Boer

Grafmonument in opdracht

Grafmonument in OPdracht

Onlangs heb ik een persoonlijk grafmonument mogen maken voor een echtpaar. Het was een bijzonder en vooral emotioneel eerste bezoek op het atelier, maar na een uitgebreid gesprek heb ik een goed ontwerp kunnen maken op basis van de wensen van de opdrachtgevers. 

Het Gedenkteken Ontwerpen

Het eerste ontwerp van dit persoonlijke gedenkteken heb ik later op het atelier verder uitgewerkt en vervolgens heb ik een eerste schetsmodel gemaakt in was. Pas nadat de opdrachtgevers het wasmodel samen hebben goedgekeurd ben ik het definitieve grote beeld gaan boetseren.

Grafmonument in opdracht
Gedenkteken in opdracht ontwerpen
Wasmodel bronzen beeld

Persoonlijk Gedenkteken

Het ontwerp voor het grafmonument bestond uit een bronzen beeld van een vrouw van ongeveer 75 cm hoog met daarbij een bronzen plaquette met een tekst en datum.

De natuur, bloemen en het vrouwelijke waren belangrijke elementen in het beeld en er is ook een persoonlijke boodschap met een speciale betekenis voor de familie in het gedenkteken verwerkt.

De bronzen plaquette is rustig gehouden en bescheiden gedecoreerd met bladeren. Het brons is uitgevoerd met een mooie diep groene patina en de details zijn opgepoetst om het materiaal brons tot zijn recht te laten komen.

De tekst en data zijn later door middel van een diepliggende gravure in de bronzen plaquette aangebracht en geven zo een mooi contrast met de patina van het brons.

Grafmonument in Opdracht
Bronzen plaquette met gravure

Plaatsing monument

Het beeld en de bronzen plaquette zijn uiteindelijk gegoten in een hoogwaardige kwaliteit brons en vakkundig geplaatst en goed verankerd in een fundering op de begraafplaats. De hovenier heeft het geheel ingericht met weelderige beplanting ook geheel volgens de wens van de overledene.

Het eindresultaat is een mooi geheel geworden en een fijne plek voor de familie en nabestaanden om stil te staan en te herinneren.

Grafmonument brons
Persoonlijk grafmonument in brons

Als je dit bericht wilt delen?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.