Beelden Galerie | Bronzen beelden

Direct naast het atelier hebben wij onze galerie en showroom onder de naam ‘KUZIZA Art Gallery’. Hier presenteren wij een collectie van onze bronzen beelden en andere kunstobjecten, waaronder een collectie design kandelaars.

Zoekt u een mooi bronzen beeld, een kunstobject en iets blijvends? U bent van harte welkom.

Wellicht tot ziens!

Bronzen beelden

Op de 'hoogte' blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws uit het atelier? Schrijf je dan in!

* Nieuwe beelden galerie evenementen, exposities en aanbiedingen. Je ontvangt alleen een mailtje wanneer er echt iets te melden valt.

Het Atelier | DE Bronzen beelden

Bronzen beelden maken is een mooi, maar arbeidsintensief procédé. Het verkrijgen van een hoog afwerkingsniveau vergt vakmanschap en aandacht, maar vooral ook veel tijd.

In 1999 goot ik mijn eerste beeld in brons en er hebben inmiddels al talloze bronzen beelden mijn atelier mogen verlaten. De bronzen beelden worden volgens de cire perdue methode in brons gegoten. Dit is een eeuwenoude techniek die nog steeds veel toegepast wordt voor het maken van beelden in brons. 

Ik begin een beeld meestal in was of klei. Hierop wordt al dan niet een siliconen reproductie mal gemaakt waarmee het definitieve  model in was gegoten kan worden. Het bijgewerkte wasmodel wordt ingevormd in een vuurvaste massa en van aanvoerkanalen voorzien. Dit geheel gaat in een grote uitstookoven waar de was wegsmelt. In de negatieve vorm, de leeggestookte mal, wordt later het vloeibaar brons geschonken bij zo’n 1150 graden Celsius.

De beelden kunnen hierna worden bevrijd uit hun mal en pas dan begint het ciseleren, het afwerken van het bronzen beeld…

Video: @ Bronsgieterij Kemner

Galerie in Drenthe KUZIZA
Atelier foto Maurice Den Boer