Maurice Den Boer

Expositie Giethoorn | Galerie Duine-Rhee

Expositie

Vanaf 4 maart is mijn werk te zien en verkrijgbaar bij galerie Duine-Rhee in het pittoreske Giethoorn. Galerie Duine-Rhee organiseert reeds 17 jaar tentoonstellingen van voornamelijk hedendaagse kunst: schilderijen, tekeningen, litho’s, roestvrij stalen-,bronzen en stenen sculpturen, vilt, mozaïek en sieraden.  

 

Uitgever Cees Duine richt zich vooral op het op de markt brengen van kunstboeken, kunstenaarsboeken en poëziebundels. De uitgaven zijn via de mail, telefonisch, in de galerie en omliggende boekhandels verkrijgbaar.

 

PERSBERICHT:

Giethoorn, 11 februari 2018
Expositie met Sari Piek en Maurice den Boer | 4 maart tot en met 27 mei

Trots kondigen wij u de expositie aan met de bronzen beelden van Maurice den Boer en tekeningen en schilderijen van Sari Piek.

Zondagmiddag 4 maart van 14.00 tot 17.00 uur is de opening in de Galerie, Molenweg 36 in Giethoorn. Met pianomuziek van Ludovico Einaudi door Dapper Bruijn en een hapje/drankje geserveerd door Jord Bijkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Sari Piek (1957, Giethoorn) schildert met losse toets vooral mensen. Foto’s maakt zij toevallig onderweg ter inspiratie, zodat zij ‘een’ mens of ‘een’ gezicht tekent of schildert.

Maurice den Boer (1975, Schiedam) beheerst als beeldend kunstenaar alle aspecten van het bronsgieten. Hij ontwerpt penningen, beelden van paarden, figuren uit de klassieke mythen, in alle formaten.

Daarnaast zijn er roestvrij stalen objecten van Ronald A. Westerhuis, zilveren sieraden van Hanne Ruiter, collages van Bernadette Brefeld en schilderijen van Jason Myers en Frea Lenger te zien.

Het einde van de expositie vieren we met een Dichtersmiddag op 27 mei: Alexander van Wassenaer, Frouwkje Zwanenburg en Walter Pool.

Galerie Duine-Rhee ligt in Giethoorn aan het wandelpad Molenweg langs de Dorpsgracht. Tussen de riet gedekte boerderijen met ‘kamelenrug’ en witte bruggetjes, zo kenmerkend voor Giethoorn. Het adres is Molenweg 36. Duine-Rhee organiseert reeds17 jaar tentoonstellingen van voornamelijk hedendaagse kunst: schilderijen, tekeningen, litho’s, roestvrij stalen- en bronzen beelden, stenen sculpturen en sieraden.  Uitgever Cees Duine richt zich vooral op het op de markt brengen van kunstboeken, kunstenaarsboeken en poëziebundels. De uitgaven zijn via de mail, telefonisch, in de galerie en omliggende boekhandels verkrijgbaar.

Bundels van uitgever Cees Duine zijn van: Peter van Straten geïllustreerd door Siegfried Woldhek, Kees Blokland geïllustreerd door Famke Hajonides, Walter Pool, Carla Dura geïllustreerd door Martina Wagner-Mohr, Lomme van der Veer geïllustreerd door Berber van der Veer en Wiegen den Uyl, Ronald Beijl geïllustreerd door Marije Bouman, Frouwkje Zwanenburg geïllustreerd door Joke Konijn en J.C.Bloem met “Ik heb van ’t leven vrijwel niets verwacht”.

Als je dit bericht wilt delen?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.