Maurice Den Boer

Erepenning Grote Kerk Emmen

Bronzen penning

Voor de Grote kerk in Emmen heb ik een bijzondere erepenning mogen ontwerpen. Afgelopen week heb ik de laatste penningen van de serie geleverd en inmiddels is het eerste exemplaar al uitgereikt.

De unieke erepenning grote kerk Emmen, met op de voorzijde een half reliƫf van de karakteristieke toren van de kerk, wordt uitgereikt bij speciale gelegenheden aan mensen die iets bijzonders hebben betekend voor de kerk of de gemeenschap.

De bronzen erepenning voor Grote kerk Emmen is uitgevoerd in een hoogwaardige kwaliteit brons speciaal voor kunstobjecten. De uiteindelijke afwerking (de patina) is klassiek donkerbruin met groen en is afgewerkt met een laag was om de glans en kleur te behouden.


De erepenning

Een erepenning is in Nederland een onderscheiding. De term wordt voor talloze medailles gebruikt die men soms wel en soms ook niet kan dragen. Penningen, legpenningen en medailles worden zowel door overheden als door particuliere organisaties verleend.

Een erepenning is meestal een ronde metalen schijf die men in een doos bewaren kan maar er zijn ook erepenningen die aan linten en kettingen gedragen worden. De Staten-Generaal van de Republiek der Verenigde Nederlanden heeft veel erepenningen geschonken.
In de literatuur worden de termen “erepenning”, “ambassadeurspenning” en “beloningspenning” door elkaar en naast elkaar gebruikt. Het gaat steeds om dezelfde penningen.

bron: Wikipedia

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.