KunstzinnigeZaken Kunst galerie Zwinderen

Workshop bronzen beelden maken

Workshop Bronsgieten in Zwinderen | Nieuwe data!

Cursus bronsWij zijn al jaren hét adres voor een leuke maar ook leerzame workshop bronsgieten. Op ons atelier in Zwinderen maakt u uw eigen bronzen beeld onder begeleiding van een ervaren beeldhouwer en bronsgieter. Onze cursisten maken vooraf zelf thuis één of meer werkstukken van boetseerwas. Na een eerste kennismaking worden op de eerste cursusdag de beelden voorzien van aansnijdingen en in de vuurvaste vorm gezet en wordt er uitleg gegeven over deze fase. Tijdens de workshop krijgt u ook de gelegenheid om het atelier en de bronzen beelden van Maurice Den Boer te bekijken.

In de periode daaropvolgend worden de beelden uitgestookt in een oven en gegoten. Nadat de beelden gegoten zijn worden ze bevrijd uit hun mal. Als de beelden zijn uitgehakt en schoongespoten kunnen ze door de cursisten verder afgewerkt worden.

Op de tweede cursusdag zullen gietkanalen en oneffenheden worden verwijderd en kunnen de beelden worden geciseleerd. (Ciseleren: het schuren, vijlen en afwerken van de beelden). Hier leert u alle kneepjes van het ciseleren en uiteraard met assistentie van de docent.

 

Cursus bronsgieten | Drenthe | Workshops bronzen beelden

KunstzinnigeZaken Kunst galerie  ZwinderenAls laatste stap kunnen de beelden desgewenst worden gekleurd, het patineren. De beelden krijgen hiermee hun uiteindelijke kleur en finish. Aan het eind van onze workshop gaat iedereen naar huis met zijn of haar eigen beeldje in brons!
Benodigdheden

In principe is alles wat u nodig heeft een goed humeur, wat inspiratie, oude kleding, eventueel een paar handschoenen en een veiligheidsbril bijvoorbeeld. Er zijn handschoenen en gereedschappen aanwezig maar u kunt deze ook zelf mee brengen, bijvoorbeeld een beiteltje en hamer. Een eigen multitool kan erg handig zijn en deze zijn tegenwoordig heel voordelig verkrijgbaar.
Informatie

De cursus wordt aangeboden voor kleine groepen tot 6 personen zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Het cursusgeld voor deze workshop bedraagt € 265,00 p.p. * Dit is inclusief alle vormmaterialen, aangeklede koffie/thee en beide dagen een luxe broodlunch. De kosten van het bronsgieten en stoken worden na afloop apart afgerekend naar verbruik.

Het cursusgeld dient vooraf te worden voldaan. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin uw gegevens. ** U kunt zich uiteraard ook telefonisch aanmelden via tel: +316-45432534.

Voorwaarden >>

* Prijzen 2018, kunnen ten alle tijden aangepast worden.
** Aanmeldingen geschieden per volgorde van inschrijving! Bij onvoldoende aanmeldingen kan een workshop worden geannuleerd.

Duur: 2 zaterdagen
U kunt zich opgeven via het onderstaand contactformulier.

Voor mensen van buiten de regio die willen overnachten, er zijn tal van leuke B&B’s in onze omgeving. Een echte aanrader en op loopafstand van ons atelier is B&B ‘Bij Saar’

Nieuwe workshopdata 2018 | Schrijf je nu in!

 

WORKSHOP 1 najaar 2018

dag 1: zaterdag 18 augustus 2018 / dag 2: zaterdag 15 september 2018
beide dagen van 10:00 uur tot 17:30 uur

WORKSHOP 2 najaar 2018

dag 1: zaterdag 1 september 2018 / dag 2: zaterdag 29 september 2018
beide dagen van 10:00 uur tot 17:30 uur

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.