Info

De kunstenaar

Maurice Den Boer (1975, Schiedam) kwam tijdens zijn studie aan de Willem de Kooning Academy in aanraking met het bronsgieten. Nog tijdens zijn studie ging hij werken bij een bronsgieterij en direct na zijn afstuderen betrok hij zijn eerste atelier in Hoogvliet Rotterdam. Hij startte er samen met collega’s een eigen bronsgieterij. Hier was het waar hij zich jarenlang specialiseerde in het bronsgieten volgens de cire perdue methode en zijn gedetailleerde beelden verder en verder perfectioneerde.

Zijn werk is hoofdzakelijk figuratief met verhalende elementen en laat altijd ruimte voor eigen interpretatie van de toeschouwer. Hij werkt over het algemeen in collecties en maakt series met mens en dier als hoofd onderwerp.

INSPIRATIE

De meest bekende collectie bronzen beelden van Maurice is die van de AVIATOREN. De verhalen van Ovidius zijn in de westerse Kunst een onuitputtelijke bron van inspiratie. De klassieke mythe van Daedalus & Icarus spreekt al eeuwen tot de verbeelding en loopt als een rode draad door het werk van Maurice Den Boer. Zijn eigentijdse verbeelding van deze mythe is een bezielde weergave van de mens in relatie tot zijn omgeving. In deze serie worden de mensfiguren uitgevoerd in combinatie met steeds terugkerende architectonische vormen. Torens en gebouwen met een klassieke inspiratie; een verwijzing naar het labyrint waaruit vader en zoon uiteindelijk ontsnappen.

Bronzen beelden

De fijne detaillering en fragiele onderdelen maken de beelden uniek in zijn soort. De beelden worden volgens de cire perdue methode gegoten en binnen de grenzen van deze techniek tracht hij dan ook tot het uiterste gaan wat detaillering en afwerking betreft. De vele jaren ervaring met het materiaal en de beheersing van het ambacht komen zichtbaar tot uitdrukking in zijn beelden. De fijne afwerking en het geduldig patineren van de bronzen beelden resulteert in een persoonlijk handschrift en patina.

De bronzen beelden van Maurice Den Boer zijn gepresenteerd op verschillende internationale kunstbeurzen en zijn terug te vinden in diverse collecties van kunstliefhebbers en verzamelaars in binnen- en buitenland.

PROJECTEN

(selectie)

  • Indie Monument WO II, Ede
  • Moluks herdenkingsmonument ‘ Di Tengah Ombak’, Ede/ Lunteren
  • Rusland reis, op uitnodiging van Museum de Hermitage (St. Petersburg), verblijf van 24 uur ín Museum de Hermitage maken van een ijssculptuur.
  • Gastdocentschap Cire Perdue bronsgieten aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam.
  • FEI Wereldbekertrofee voor het paralympisch dressuur Paralympics in Beijing 2008.
  • IJs- en zandsculptuurprojecten en opdrachten in Finland, Letland, Rusland, Nederland, Duitsland
  • Bestuursvoorzitter Stichting sCULpTUUR Rotterdam

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuws uit het atelier? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

* Nieuwe beelden, evenementen, exposities en aanbiedingen. Je ontvangt alleen een mailtje wanneer er echt iets te melden valt.